31.5 C
Ankara
Sunday, September 13, 2026
spot_img

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen İklim Şurası, Konya’da devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Konya’da yapılacak İklim Şurası’ndan çıkacak kararlar ile çalışmaları devam eden İklim Kanunu, Ulusal Katkı Beyanı (NDC) ile Uzun Dönemli İklim Değişikliği Stratejisi ve Eylem Planı tamamlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Konya’da başlayan İklim Şurası’ndan çıkacak kararlar ike İklim Kanunu, Ulusal Katkı Beyanı (NDC) ile Uzun Dönemli İklim Değişikliği Stratejisi ve Eylem Planı çalışmalarının tamamlanması öngörülüyor.

Türkiye’nin ilk İklim Şurası bini aşkın katılımcıyla Konya’da başladı. Beş gün sürecek şuranın Gençlik Oturumu’nda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğiyle mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Programda, “Enerji, Sanayi ve Ulaştırma Alanlarında Sera Gazı Azaltımı”, “Tarım, Atık, Binalar ve AKAKDO (Arazi Kullanımı Arazi Kullanım Değişimi Ve Ormancılık) Alanlarında Sera Gazı Azaltımı”, “Yeşil Finansman ve Karbon Fiyatlama”, “İklim Değişikliğine Uyum”, “Yerel Yönetimler”, “Göç, Adil Geçiş ve Sosyal Politikaları”, “Bilim ve Teknoloji” başlıklarında 7 alanda toplantılar düzenleniyor.

Tüm sektörler için belirlenen taslak politika kararları, 25 Şubat 2022 Cuma günü yapılacak olan kapanış toplantısında “İklim Şurası Sonuç Bildirgesi” başlığı altında açıklanacak.

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler