11.7 C
Ankara
Saturday, October 31, 2026
spot_img

Goldman Sachs: “Petrol 39 doların altına inebilir”-Goldman Sachs: “Oil may fall below $39”

Goldman Sachs Group, ABD gösterge petrol fiyatlarının 6 aylık tahminleri olan varil başına 39 doların altına inebileceğini ve ilerideki olası rallilerin kaya gazı petrolünün toparlayabileceğinden hızlı olabileceğini belirtti.

Goldman’ın emtia araştırmaları bölüm başkanı Jeff Currie “Düşüş tahmini her zaman yüksek kalabilir. Düşük fiyat tahminleri bankanın ABD’deki en fazla borcu olan üreticilerin iflas oranlarına göre ayarlandı” diye konuştu.

Goldman Sachs 11 Ocak tarihli raporunda petrol için tahminlerini düşürerek, Batı Teksas türü ham petrolü (WTI) için 6 aylık önngörüsünü varil başına 39 dolar olarak belirlemişti. WTI dün varil başına 45.89 dolardan kapanış yaptı.

Currie “Yatırımların kaya gazı petrolü üretimine dönüştüğü hız fiyatların toparlanmasını engelliyor. Kaya petrolü piyasayı temelden değiştirdi. Yatırıma başlamanız ile üretim arasındaki süre 3-4 yıldan 30 güne indi” dedi.

Kaynak: Bloomberg HT

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler