19 C
Ankara
Saturday, September 12, 2026
spot_img

ELDER, deprem bölgesinde sayaç okuma işlemlerinin 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla yeniden başlayacağını duyurdu

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) yayınladığı basın açıklaması ile deprem bölgesindeki dağıtım şirketleri tarafından sayaç okuma işlemlerinin 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla yeniden başlayacağını duyurdu.

ELDER’in basın açıklaması şöyle:

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen büyük deprem felaketinin ardından 08.02.2023 tarihli ve 32098 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde üç ay süreyle olağanüstü hâl ilan edilmesine karar verilmiştir.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin tüketiciler üzerindeki etkilerini azaltmak üzere, deprem bölgesindeki tüketicilerin elektrik ve doğalgaz tüketimlerine yönelik tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin ertelenmesine ilişkin olarak da 21.03.2023 tarihli ve 32139 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6974 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Adıyaman, Hatay, Maraş, Malatya, Gaziantep (Nurdağı ve Osmaniye) il ve ilçelerinde; faal ve kullanılabilir durumda olan orta gerilimden bağlı sanayi ve ticarethane abone grupları hariç, diğer tüm abone gruplarında 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk/tahsilat işlemlerinin yapılmayacağı; 1 Haziran 2023 itibariyle bu süredeki toplam elektrik tüketimine esas fatura bedelinin gecikme zammı ve faizi olmaksızın 6 ay taksitlendirilmesine karar verilmiştir.

Türkiye’de elektrik dağıtım sektörünün çatı kuruluşu Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) olarak, belirtilen düzenlemeler kapsamında uygulamaların nasıl olacağı konusunda bilgilendirme yapmayı üzerimize düşen bir sorumluluk olarak görmekteyiz.

Buna göre yapılan yasal düzenlemeler kapsamında deprem bölgesindeki dağıtım şirketleri tarafından sayaç okuma işlemleri 1 Haziran 2023 tarihi itibarıyla yeniden başlayacaktır. 1 Haziran’dan itibaren yapılacak sayaç okuma işlemlerine istinaden, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk/tahsilat yapılmayan tüketimlere ait bedeller görevli tedarik şirketleri tarafından faturalandırılarak 6 aylık taksitlendirmeyle tüketicilere iletilecektir.

Bölgede hizmet veren görevli tedarik şirketleri SMS, çağrı merkezi araması ve bunun gibi iletişim kanalları üzerinden tüketicileri konuyla ilgili bilgilendirmek üzere ilgili çalışmalarını sürdürmektedirler.

Elder olarak durumu kamuoyunun bilgisine sunarken bir kez daha depremde yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan aileleri ve yakınlarına sabırlar dileriz.

Saygılarımızla
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder)

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler