20.1 C
Ankara
Saturday, September 12, 2026
spot_img

Avrupa Merkez Bankası enerji desteklerinin kaldırılmasını istedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin enerji krizi nedeniyle uygulamaya koydukları çeşitli destek programlarına son vermeleri gerektiğini söyledi.

Guindos, Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) Ekonomik ve Mali İşler Komitesi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Avro Bölgesi’nde ekim ayında zirve yapan enflasyonun nisan ayında yüzde 7 seviyesinde belirlendiğini anımsatan Guindos, “Çekirdek enflasyon, kısmen girdi maliyeti baskıları nedeniyle yüksek kalmaya devam ediyor.” diye konuştu.

Guindos, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin, beklenenden yüksek ücret ve kar marjı artışı ile uzun vadeli enflasyon beklentilerinin hedefleri üzerine çıkması olduğunu anlattı.

Enflasyon görünümünün çok uzun süredir yüksek seyretmeye devam etmesi nedeniyle ECB’nin son toplantısında temel politika faizlerini tekrar 25 baz puan artırma kararı aldığını hatırlatan Guindos, politika kararlarının ekonomik ve finansal veriler ile enflasyonun ana dinamiklerinin değerlendirilmesine göre alınacağını anlattı.

Guindos, “Gelecekteki enflasyon görünümü için önemli bir faktör maliye politikası tutumudur.” ifadesini kullandı.

“Enerji krizi hafiflerken, hükümetler ilgili destek önlemlerini derhal ve uyumlu bir şekilde geri almalıdır.” diyen Guindos, maliye politikalarının ekonomileri daha verimli hale getirmeye ve yüksek kamu borcunu kademeli olarak düşürmeye yönelik olmasının önemini vurguladı.

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler