2019 yılında satın alma işlem hacimleri azalırken işlem adetleri yükseldi

0
366

KPMG Türkiye Danışmanlık Bölümü, “Birleşme ve Satın Alma Trendleri 2019” Raporu’nu açıkladı. 2019 verilerinin değerlendirildiği rapora göre, dünyada birleşme ve satın alma işlemleri önceki yıla yakın bir performans sergiledi. Türkiye’de ise işlem hacmi düşerken işlem sayısı arttı. Değeri açıklanan işlemlerin toplam hacmi 2,9 milyar dolara ulaştı. Değeri açıklanmayan işlemlerle birlikte tahmini toplam işlem hacminin ise 4,5 milyar dolar olduğu belirtildi. 2020 için iyimser beklenti korunarak ekonomideki kademeli iyileşme ile işlem hacimlerinin artması bekleniyor.

KPMG Türkiye Danışmanlık Bölümü bu yıl ilk kez hazırladığı “KPMG Perspektifinden Birleşme ve Satın Alma Trendleri 2019” Raporu’nu açıkladı. Rapora göre; Türkiye’de işlem sayısı bir önceki yıla kıyasla
artış gösterdi, işlem hacmi ise azaldı. 2020 yılı için iyimser beklenti korunuyor, ekonomide kademeli iyileşme ile işlem hacimlerinin artacağı öngörülüyor. Küresel ticaret savaşları, siyasi belirsizlikler ve
devam eden güvenlik sorunlarının damga vurduğu 2019 yılında, dünyanın ana gündemini ekonomik
kaygılar oluşturdu. ABD ile Çin ekseninde devam eden küresel ticaret savaşları, global ölçekte ekonomik büyümenin yavaşlaması, Fed’in bu belirsizliklere dayanarak gerçekleştirdiği faiz indirim hamleleri ve İngiltere’nin AB’den çıkış sürecine yönelik belirsizlikler, 2019 yılında öne çıkan konular oldu. Türkiye’de ise dünya gündemine ek olarak yurt içinde yaşanan siyasi ve ekonomik gelişmelerin yatırımcıların iştahını ve işlem hacmini etkilediği görüldü.

Yazının devamı için Enerji Panorama Şubat sayısını buradan indirebilirsiniz.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz