24 C
Ankara
Thursday, April 18, 2024
spot_img

Türk Akımı Projesi Deniz Geçişinde ÇED Raporu Onaylandı


TürkAkım şirketinden yapılan açıklamada, projenin sahibi konumundaki South Stream Transport B.V. adına ELC Group Inc. tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na konuyla ilgili hazırlanan raporun sunulduğu ve Bakanlık’tan alınan olumlu geri dönüş ile onay sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Raporun hazırlanma aşamasında proje faaliyetlerinin olası çevresel ve toplumsal etkilerini belirlemek, değerlendirmek ve belgelemek üzere çeşitli saha çalışmalarının yapıldığı belirtilen açıklamada, bu kapsamda Türkiye’de kamu kurumları, bölge sakinlerinin temsilcileri ve balıkçılık örgütleri gibi çeşitli paydaşların görüşlerine başvurulduğu kaydedildi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI OLUMLU YANIT VERDİ

Raporda, TürkAkım projesinin açık deniz kesiminin olası çevresel ve toplumsal etkilerine ilişkin bilgilerin yanı sıra olası olumsuz etkilerin giderilmesi ve olumlu etkilerin güçlendirilmesine yönelik önerilere de yer verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“ÇED taslak raporunun yayımlanmasının ardından 21 Haziran tarihinde Türk makamları tarafından konuyla ilgili yirmi üç kurum ve kuruluştan oluşan İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporuna ilişkin soru ve yorumları almak üzere 4 Temmuz tarihinde İDK üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Konuya ilişkin görüşlerin yazılı sunulmasının ardından taslak, gelen yorumlar doğrultusunda gözden geçirildi. Daha sonra İDK üyelerinin tamamının ÇED raporu konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumlu görüş vermesiyle onay süreci tamamlanmış oldu.”

PUTİN İLE DE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta Türkiye’ye yaptığı ziyaretinde, “Özellikle enerji alanında Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı ve Akkuyu Nükleer Santrali projelerini değerlendirdik. Haziran ayında Sayın (Recep Tayyip) Erdoğan ile TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın deniz kısmına start verdik. Bu proje ile ilgili bütün çalışmalar zamanında ve programa göre ilerlemektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Proje kapsamında, her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki boru hattı inşa edilmesi planlanıyor. İlk hattın Türkiye’ye, ikinci hattın ise gerekli teminatların alınması halinde Avrupa’ya doğalgaz ulaştırması öngörülüyor.

 

Kaynak: Haberler.com

TENVAhttps://www.tenva.org
Türkiye Enerji Vakfı (TENVA), enerji kaynakları, teknolojileri, politikaları ve enerji piyasalarında gerçekleşmekte olan ulusal ve uluslararası gelişmelere aktif katkı sunmak için 2012 yılında faaliyetlerine başladı. Enerji sektörüne özel Türkiye'nin ilk ve tek düşünce kuruluşu olmanın verdiği ağırlıkla çalışmalarını gerçekleştiren TENVA bünyesinde; Enerji Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik Araştırma Merkezi, Uluslararası Enerji Politikaları ve Diplomasisi Araştırma Merkezi, Enerji Piyasaları ve Düzenleyici İşlemler Araştırma Merkezi yer almaktadır. TENVA, dünya piyasalarındaki eğilimler ve politik gelişmeler dikkate alınarak; uluslararası bir bakış ve disiplinler arası bir anlayış ile sektörü ele alıyor ve bu anlayış çerçevesinde 2013 Haziran ayından bu yana aylık olarak Enerji Panorama dergisini yayınlıyor.

Benzer

Sosyal Medya

513BeğenenlerBeğen
431TakipçilerTakip Et
13,416TakipçilerTakip Et

Haber bültenimize abone ol

E-Bülten abonemiz olun, enerji sektörüne dair en güncel haberler ve duyurular her hafta e-posta adresinize gelsin.

spot_img

En Son Haberler